Άνδρες: "Έπνιξαν" την Κόρινθο με 56-44

Παίζοντας την τέλεια άμυνα οι άνδρες του Άρη κατάφεραν την τελευταία περίοδο να δεχθούν μόλις δύο πόντους και πανηγύρισαν μία ακόμη μεγάλη νίκη με 56-44 επί της Κορίνθου και μάλιστα εκτός έδρας. Μετά και από αυτή τη νίκη ο Άρης αύξησε σημαντικά τις ελπίδες του για την παραμονή ελπίζοντας βέβαια σε ανάλογη συνέχεια.


Μετά από 16 αγωνιστικές ο Άρης βρίσκεται στην 13η θέση με 21 βαθμούς (5-11, 1117-1177).


Ο Άρης στην Κόρινθο απέδειξε την αγωνιστική του άνοδο. Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ κατάφεραν μέσα από συνεχή δουλειά να περιορίσουν τις αδυναμίες της ομάδας και μετά τα τρία συνεχή επιτυχημένα αποτελέσματα απέκτησαν αυτοπεποίθηση και πλέον ελπίζουν όλο και περισσότερο για την παραμονή τους.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο Δάφνη οι παίκτες του Παπαδόπουλου κόντρα στην Κόρινθο ήταν αποφασισμένοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να φύγουν με το ροζ φ.α. Άπαντες έβγαλαν φοβερή ενέργεια έδειξαν να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, κυρίως όταν οι αντίπαλοι φορτώθηκαν και με άγχος και στο τέλος δικαιώθηκαν παίρνοντας τη νίκη.

Παίζοντας από το πρώτο λεπτό πολύ καλή άμυνα κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ ανταποκρινόμενοι στην πίεση των αντιπάλων που ήθελαν να καθαρίσουν το ματς από την αρχή. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 20-15. Γρήγορα ο Άρης παίζοντας όλο και καλύτερη άμυνα έφτασε στην ισοφάριση και από το σημείο αυτό και ύστερα οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, με τους γηπεδούχους τελικά να κλείνουν το ημίχρονο με το σκορ να είναι υπέρ τους (31-27).

Στο δεύτερο ημίχρονο και όσο τα λεπτά περνούσαν οι γηπεδούχοι έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ, γεγονός που τους άγχωσε. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι αύξαναν την πίεσή τους και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Άρη να βρίσκεται μόλις ένα πόντο πίσω (42-41). Ο Άρης έχοντας πλέον το πάνω χέρι στον ψυχολογικό τομέα και παίζοντας ιδιαίτερα προσεκτικά για να έχει τις καλύτερες δυνατές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε στο 35' με 48-43. Ταυτόχρονα στην άμυνα "έπνιξε" την Κόρινθο, που σκόραρε μόλις δύο πόντους στην τελευταία περίοδο και αυτούς από τη γραμμή των φάουλ και έφτασαν στο τελικό 56-44.



Δεκάλεπτα: 20-15, 31-27, 42-41, 44-56


Διαιτητές: Νάκας, Ασημακάκη


ΚΑΟΚ (Βουρνάς): Κωνσταντίνου 7(1), Σακελλαράκης 7, Πράτης 4, Κεφαλάς 8(1), Παβλίσεβιτς 5(1), Σταυρόπουλος, Μακρής 8(1), Κατσαμάκης 1, Θωμόπουλος, Δανιήλ 4, Μπακέας.


Άρης Πετρούπολης (Παπαδόπουλος, Κωνσταντόπουλος): Κεφάλας 17(4), Βενιτουράκης 7(1), Δρακόπουλος 2, Σταύρος 4, Κωνσταντίνου, Μπαζιώτης 5(1), Μπούτρης 7(1), Κυρίτσης, Τασούλας 1, Μακρόπουλος 12, Βεντούρης 1.