Άνδρες: Πρεμιέρα με ήττα 77-69 (vid.)

Πρεμιέρα με ήττα για την ανδρική ομάδα του Άρη Πετρούπολης που έχασε από τη Δάφνη Δαφνίου 79-69, στο εξ' αναβολής παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Νότου της Γ' Εθνικής. Το ματς διεξήχθη στη Μάνδρα εξαιτίας μη αδειοδότησης της έδρας της Δάφνης.


Ένα «νεκρό» δεκάλεπτο- το τρίτο- στάθηκε ικανό να κρίνει την αναμέτρηση σε βάρος του Άρη Πετρούπολης, αν και στο φινάλε η ομάδα βγάζοντας φοβερή ενέργεια και πάθος άγγιξε την υπέρβαση και την ανατροπή.


Το πρώτο δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από τα άστοχα σουτ και των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι 22-16.


Το δεύτερο δεκάλεπτο παρέμεινε αμφίρροπο με την Δάφνη να διατηρεί το προβάδισμα αλλά τον Άρη με τρίποντες βόμβες του Μπαζιώτη και βοήθεια κάτω από το καλάθι από τον Μακρόπουλο να μένει κοντά στο σκορ. Με καλάθι στην εκπνοή του Κωνσταντίνου το ταμπλό έγραψε σκορ ημιχρόνου 41-37.


Το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε μοιραίο για την ομάδα του Άρη. Δεν σκόραρε για 7 ολόκληρα λεπτά- πρώτοι πόντοι με βολές στο 3:00- και η Δάφνη με ένα σερί 15-0 ξέφυγε στο σκορ 56-37. Ενώ η περίοδος έληξε με +20 για τους γηπεδούχους (63-43)



Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε δύο εικόνες. Στην αρχή οι γηπεδούχοι αύξησαν το προβάδισμα τους στο +28 (73-45). Στη συνέχεια ο Άρης καταθέτοντας ψυχή και ενέργεια πλησίασε την υπέρβαση. Με ένα εντυπωσιακό 20-0 μείωσε τη διαφορά στους 8 73-65 και λεπτομέρειες δεν του έδωσαν την δυνατότητα να διεκδικήσει και την ανατροπή. Το ταμπλό στο τέλος της αναμέτρησης έγραψε 79-69


Το «μπλακ άουτ» της τρίτης περιόδου στέρησε από τον Άρη Πετρούπολης τη δυνατότητα να φύγει με το ροζ φύλλο του αγώνα. Η μαχητικότητα των παικτών για την υπέρβαση και η ενέργεια που βγήκε στο γήπεδο είναι σημαντικά στοιχεία μιας ομάδας που χτίζεται με σωστό βηματισμό για να πρωταγωνιστήσει.


Ο προπονητής του Άρη Πετρούπολης Κώστας Παπαδόπουλος δήλωσε για το ματς: «Όταν χάνεις ένα παιχνίδι, δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος. Θα μπορούσα να πω ότι σε ένα βαθμό δείξαμε κάποια από τα στοιχεία που θέλουμε να έχουμε ως ομάδα στο παρκέ. Το θετικό όμως στοιχείο που κρατάμε από την πρεμιέρα είναι ότι η ομάδα δεν τα παράτησε  όταν η Δάφνη Δαφνίου πήρε μια διαφορά στο σκορ, αλλά πάλεψε μέχρι το τέλος και παραλίγο να κάνουμε την έκπληξη! Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με σκοπό να περιορίσουμε τα λάθη μας »



ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-16, 41-37, 63-43, 79-69


ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ (ΔΕΣΠΟΤΑΚΗΣ): Μαυροειδής, Πατάτας, Ρόης, Θεοδοσίου, Κωνσταντώνης 12, Παλαντζάς 5 (1), Γκίνης 9 (2), Αθανασάκης 4, Μιχόπουλος 13, Κορρές 23 (2), Φιλιππόπουλος 10, Τσελεμπής 3.


ΆΡΗΣ ΠΕΤΡ. (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Κεφάλας, Βενιτουράκης 4(1), Δρακόπουλος 2, Δρικόγιας 5, Κωνσταντίνου 5(1), Μπαζιώτης 23 (6), Μπούτρης 5, Καμάρας 5, Σταύρος 3, Τασούλας 6, Μακρόπουλος 11, Βεντούρης.