Κ. Παπαδόπουλος: Συνεχίζουμε πιστά αυτό που ξεκινήσαμε

Η ανανέωση της συνεργασίας ήταν δεδομένη καιρό πριν την εξασφάλιση της παραμονής. Η εμπιστοσύνη ήταν αμοιβαία και όπως ήταν φυσικό ο Κώστας Παπαδόπουλος ανανέωσε τη συνεργασία του με την ανδρική ομάδα του ΑΟ Άρης Πετρούπολης για έναν ακόμη χρόνο.


Η ανακοίνωση δεν έγινε νωρίτερα γιατί προείχε η παραμονή της ομάδας και η προσοχή όλων έπρεπε να μείνει μόνο σε αυτό αποφεύγοντας κάθε τι που μπορεί να προκαλούσε αποπροσανατολισμό.

Μαζί με την γνωστοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών ο κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος κάνει και τον απολογισμό της χρονιάς.


- Η ομάδα εξασφάλισε την παραμονή στην κόψη του νήματος, ακριβώς την τελευταία αγωνιστική. Πόσο δικαιωμένος αισθάνεστε;


"Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά ψυχοφθόρα από την άποψη πως είχαμε αρκετές ατυχίες με τραυματισμούς, ειδικά στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, όσο κι επειδή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν βρισκόμασταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε ένα σημείο αδικήσαμε τους εαυτούς μας με κάποιες ήττες που κάναμε, αποτελέσματα που εφόσον ήταν διαφορετικά θα μας έδιναν την παραμονή πολύ πιο γρήγορα. Από την στιγμή όμως, που επετεύχθη ο στόχος, όλοι μας χαμογελάμε. Η δικαίωση έρχεται πρώτα απ όλα για τους κόπους που έκαναν τα παιδιά από το καλοκαίρι που συγκεντρωθήκαμε για πρώτη φορά, και την προσπάθεια της διοίκησης, που στάθηκε δίπλα μας και συνέχισε να δείχνει εμπιστοσύνη στο έργο όλων μας, παρά τις δυσκολίες και τα εις βάρος μας προγνωστικά".


- Μετά το τέλος του πρώτου γύρου, η πλειοψηφία σας είχε τελειωμένους. Τι ήταν αυτό που έδωσε δύναμη σε εσάς και τους παίκτες σας να μην τα παρατήσετε;


"Δεν αφήναμε την άποψη όσων είναι έξω από την ομάδα να μας επηρεάσει, ούτε θέλαμε να αποδείξουμε κάτι. Εμείς ξέραμε καλύτερα ποιες είναι οι δυνατότητες μας και τι μπορούμε να κάνουμε, συνεχίσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πριν και αυτό έφερε αποτέλεσμα. Θα ξαναπώ ότι η συσπείρωση που υπήρχε εντός του συλλόγου κάθε μέρα που βρισκόμασταν στο γήπεδο, έπαιξε μείζονα ρόλο στο να μείνει η ομάδα "εκεί" και να μην χάσει τον δρόμο της".


- Κάνοντας έναν απολογισμό τι θα ήταν αυτό που θα αλλάζατε στην ομάδα ή που έγινε λάθος;


"Σε μία χρονιά είναι λογικό να έχουν γίνει λάθη, από όλους όσοι εργάζονται στην ομάδα. Δεν γίνεται διαφορετικά άλλωστε. Δεν θα έλεγα ότι θα άλλαζα κάτι, είμαι της άποψης πως όλα γίνονται για κάποιον λόγο και υπάρχει ένα μάθημα που παίρνεις από κάθε κατάσταση και συνθήκη που συναντάς. Οπότε σε όλους μας, με τα καλά και τα κακά, η φετινή χρονιά έμαθε πάρα πολλά".


- Όπως μάθαμε ανανεώσατε τη συνεργασία σας με τον Άρη Πετρούπολης και για τη νέα περίοδο. Πότε ξεκινάει ο προγραμματισμός της ομάδας, τι θα αλλάξει, τι καινούργιο θα δούμε αγωνιστικά ή επειδή είναι νωρίς στη φιλοσοφία της ομάδας.


"Ο προγραμματισμός έχει ήδη ξεκινήσει, είμαστε σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση για να δούμε πως θα περιορίσουμε τα λάθη και πως θα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας για τη νέα σεζόν, όσα έγιναν φέτος. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει πάντως, θα πορευτούμε με την ίδια λογική και κατεύθυνση. Αυτό είναι δεδομένο".


- Με άριστα το 10 πόσο βαθμολογείτε τον Άρη στη λειτουργία του ως σύλλογος συνολικά, τι πιστεύετε ότι κάνει καλά, τι πρέπει να βελτιώσει ή τι πρέπει να αλλάξει;


"Το πιο εύκολο πράγμα για μια διοίκηση είναι να κάνει αλλαγές, σε επίπεδο προπονητών και παικτών, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έτσι αποποιείται εν μέρει των ευθυνών που η ίδια μπορεί να έχει. Το πιο σημαντικό λοιπόν για τον Άρη Πετρούπολης είναι πως οι άνθρωποι που τον διοικούν έδειξαν εμπιστοσύνη στο έργο, δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο όταν τα πράγματα δεν ήταν καλά στη διάρκεια της χρονιάς, συνέχισαν να μας δηλώνουν πως είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν και αυτό έδωσε δύναμη και κουράγιο σε εμάς τους προπονητές και τους παίκτες για να συνεχίσουμε απρόσκοπτοι τη δουλειά μας. Ξέρεις, ουδέποτε μας απασχόλησε κάτι πέρα από το καθαρά αγωνιστικό, κι αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Κάθε μέρα, κοιτάζαμε μόνο πως θα βελτιωθούμε εντός παρκέ και πως θα γίνουμε καλύτεροι, δεν μπήκε ποτέ στο μυαλό μας οτιδήποτε άλλο".


- Πρωταθλητής για μία δεκαετία με τους έφηβους και τους παίδες του Παναθηναϊκού, φέτος τους "κλέψατε" τον τίτλο με τον Δούκα, σώθηκε ο Άρης άρα το πρόσημο σε προσωπικό επίπεδο είναι θετικό! Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας;


"Δεν υπάρχει συνταγή της επιτυχίας. Το παν για έναν προπονητή είναι να βλέπει ότι οι παίκτες του είναι συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο, ακολουθώντας τις οδηγίες του. Κι αυτό τόσο στον Δούκα όσο και στον Άρη Πετρούπολης υπήρχε με υπερθετικό βαθμό. Οπότε ακολούθως όλα γίνονταν πιο απλά, γιατί υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους παίκτες. Τόσο στην ορθότητα των οδηγιών μου, όσο και στον βαθμό εκτέλεσης από εκείνους".


- Αν θα λέγατε ένα ευχαριστώ σε ποιον ή ποιους θα το λέγατε και αν θέλατε να ζητήσετε κάτι τι θα ήταν αυτό και από ποιον θα το ζητούσατε;


"Το πρώτο "ευχαριστώ" θα το έλεγα στη διοίκηση, για τους λόγους που προανέφερα: εμπιστοσύνη, πίστη. Είχαμε αυτά τα δύο στοιχεία από την πρώτη μέρα, χωρίς άλλα προβλήματα. Από εκεί και πέρα, θα ακολουθούσαν οι συνεργάτες και οι παίκτες μου, για τη σχέση που δημιουργήσαμε και τον τρόπο με τον οποίο δουλέψαμε. Ειδικά για τον άμεσο συνεργάτη μου, τον Θάνο Κωνσταντόπουλο, γιατί η δουλειά που έκανε ήταν σημαντική και δεν φάνηκε προς τα έξω. Η προσφορά του ήταν μείζονος σημασίας για να καταφέρει η ομάδα να εξασφαλίσει την παραμονή. Όσο για το τι θα ζητούσα; Να είμαστε υγιείς  την επόμενη χρονιά, κάτι που μας έλειψε πολύ -ειδικά στην αρχή- φέτος".