ΙΣΤΟΡΙΑ


Έτος ίδρυσης

Ο ΑΟ Άρης Πετρούπολης δημιουργήθηκε το 1976. Στην αρχή αποτέλεσε τμήμα του ΑΘλητικού Σύλλογου Άρης Πετρούπολης που ιδρύθηκε το 1926 (ως Άρης Αθηνών τότε, και από το 1966 και μετά που η έδρα του ήταν στην Πετρούπολη με τη σημερινή του ονομασία), ενώ από το 2001 ανεξαρτητοποιήθηκε.

Πρώτος πρόεδρος της ομάδας διετέλεσε ο αείμνηστος Γρηγόρης Πετράκης και πρώτος προπονητής ήταν ο αείμνηστος Δημήτρης Τζαβάρας

Ο Αθλητικός Όμιλος Αρης Πετρούπολης, είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Αθήνας στην καλαθόσφαιρα, με πολλές επιτυχίες στα αγωνιστικά του τμήματα. Η πρώτη σημαντική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου ήταν η 2η θέση που πήρε η ομάδα Παίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 1997-98.

Οι Ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματα ΑΝΔΡΙΚΟ - ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ - ΕΦΗΒΙΚΟ - ΝΕΑΝΙΔΕΣ - ΠΑΙΔΙΚΟ - ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, αριθμούν περισσότερους από 300 αθλητές.

Η φιλοσοφία

Ο Άρης Πετρούπολης αποτελεί σταθερή αξία στις κατηγορίες που αγωνίζεται και δημιουργεί στέρεες βάσεις για τα νιάτα της πόλης, γνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο φυσική άσκηση και δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός.
Πρωτίστως έχει να κάνει με τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας και συμβάλλει στην διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών.


Η έδρα


Έδρα του συλλόγου είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Πετρούπολης «Νίκος Παξιμαδάς» χωρητικότητας 2.000 θεατών.