ΙΣΤΟΡΙΑ


Έτος ίδρυσης

Ο ΑΟ Άρης Πετρούπολης δημιουργήθηκε το 1976. Στην αρχή αποτέλεσε τμήμα του ΑΘλητικού Σύλλογου Άρης Πετρούπολης που ιδρύθηκε το 1926 (ως Άρης Αθηνών τότε, και από το 1966 και μετά που η έδρα του ήταν στην Πετρούπολη με τη σημερινή του ονομασία), ενώ από το 2001 ανεξαρτητοποιήθηκε.

Πρώτος πρόεδρος της ομάδας διετέλεσε ο αείμνηστος Γρηγόρης Πετράκης και πρώτος προπονητής ήταν ο αείμνηστος Δημήτρης Τζαβάρας

Ο Αθλητικός Όμιλος Αρης Πετρούπολης, είναι ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Αθήνας στην καλαθόσφαιρα, με πολλές επιτυχίες στα αγωνιστικά του τμήματα. Η πρώτη σημαντική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου ήταν η 2η θέση που πήρε η ομάδα Παίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 1997-98.

Οι Ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματα ΑΝΔΡΙΚΟ - ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ - ΕΦΗΒΙΚΟ - ΝΕΑΝΙΔΕΣ - ΠΑΙΔΙΚΟ - ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, αριθμούν περισσότερους από 300 αθλητές.

Η φιλοσοφία

Ο Άρης Πετρούπολης αποτελεί σταθερή αξία στις κατηγορίες που αγωνίζεται και δημιουργεί στέρεες βάσεις για τα νιάτα της πόλης, γνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο φυσική άσκηση και δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός.
Πρωτίστως έχει να κάνει με τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας και συμβάλλει στην διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών.

Οι άνδρες

Η ανδρική ομάδα του ΑΟ Άρης Πετρούπολης ανεβαίνει στην Α' κατηγορία της ΕΣΚΑ την περίοδο 1998-99 με προπονητή τoν Παναγιώτη Κακαλιά.  Για τα επόμενα 17 χρόνια ο Άρης πρωταγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία. Τις περιόδους 2012-13 και 2013-14 με προπονητή τον Γιάννη Καράμπελα και την περίοδο 2014-15 με τους Δημήτρη Πρασσά και Μιχάλη Αρβανίτη ο ΑΟ Άρης Πετρούπολης διεκδικεί την άνοδο στην Γ' Εθνική Κατηγορία χωρίς όμως επιτυχία.
Λόγω ανακατατάξεων στις εθνικές κατηγορίες τελικά κερδίζει την άνοδο στην Γ΄Εθνική κατηγορία ως η δεύτερη επιλαχούσα ομάδα. 
Την περίοδο, 2015-16, ο Α.Ο. Άρης Πετρούπολης πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας αν και νεοσύλλεκτη ομάδα και υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Κακαλιά αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις και κατακτά την 6η θέση στη βαθμολογία. 
Τη σεζόν 2016-17 η ανδρική ομάδα με νέους παίκτες στο ρόστερ της και υπό τις οδηγίες του Κώστα Παπαδόπουλου αγωνίστηκε και για δεύτερη αγωνιστική περίοδο στη Γ΄Εθνική και κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική κατακτώντας την 10η θέση της βαθμολογίας με 11νίκες, από τις οποίες τις οκτώ σημείωσε στον δεύτερο γύρο.


Οι γυναίκες

Η γυναικεία ομάδα δημιουργήθηκε το 1985. Την περίοδο 2010-11 κέρδισε την άνοδο στην Α' κατηγορία της ΕΣΚΑ. Δύο χρόνια αργότερα (2012-13) συμμετέχει στα πλέι οφ ανόδου, την οποία όμως καταφέρνει πανηγυρικά την επόμενη περίοδο (2013-14) όπου και κατακτά το πρωτάθλημα με προπονήτρια την Ελένη Μίχα. Την περίοδο 2014-15 αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Α2 κατηγορία όπου και τερματίζει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και κερδίζει το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 Εθνική Κατηγορία ως επιλαχούσα ομάδα.
Την περίοδο 2015-16 με αμιγώς ελληνικό ρόστερ και προπονητή τον Γιώργο Κάββουρα συμμετέχει στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α1. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 2013-14 για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι γυναίκες αγωνίστηκαν στον τελικό Κυπέλλου της ΕΣΚΑ όπου ηττήθηκαν 45-40 από την Αγία Παρασκευή.

Οι γυναίκες την περίοδο 2016-17 αγωνίστηκαν στην Α2 Εθνική Κατηγορία και μετά από μία περιπετειώδη χρονιά με τρεις αλλαγές προπονητών κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία κατακτώντας την 8η θέση με 9 νίκες.

Αναπτυξιακό και ακαδημίες

Οι νεανίδες συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων που τις θέλει να πρωταγωνιστούν στην Α’ κατηγορία την περίοδο 2016-17 τερμάτισαν στη 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ με 17 νίκες και μόλις τρεις ήττες.

Η έδρα


Έδρα του συλλόγου είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Πετρούπολης «Νίκος Παξιμαδάς» χωρητικότητας 2.000 θεατών. Πρόεδρος του συλλόγου είναι η Ελισάβετ Φάσουρα.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Φάσουρα Χ¨αγγελή Ελισσάβετ

Δερβεντζής Γεώργιος

Γλυκός Διομήδης

Τσιρώνη (Κότση) Λαμπρινή